PODUZEĆE UPI-2M d.o.o. PROVODI PROJEKT SUFINANCIRAN IZ EU FONDOVA

objava 13.02.2018. | Svrha ovoga projekta je podići razinu učinkovitosti i produktivnosti tvrtke UPI-2M d.o.o. implementacijom IKT sustava za proširenje kapaciteta u arhitektonskom, građevinskom i konstrukterskom projektiranju statike.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Naziv projekta: UPI-2M proširenje kapaciteta
Razdoblje provedbe projekta: 01.10.2017. – 01.04.2018.
Naziv korisnika: UPI-2M d.o.o.
Ukupna vrijednost projekta: 682.604,80 kn
EU sufinanciranje projekta: 300.000,00 kn

Svrha ovoga projekta je podići razinu učinkovitosti i produktivnosti tvrtke UPI-2M d.o.o. implementacijom IKT sustava za proširenje kapaciteta u arhitektonskom, građevinskom i konstrukterskom projektiranju statike. Implementacijom navedenog sustava tvrtka će povećati produktivnost vlastitih zaposlenika i povećati kapacitete To će na kraju rezultirati povećanjem prihoda od prodaje i stvaranju 4 nova radna mjesta. Postojeće softversko rješenje ne obuhvaća sve projektantske procese pa je projektiranje rascjepkano i nepotpuno. Obzirom da je konstruktersko projektiranje osnovna operativna djelatnost tvrtke, samo integrirani i sofisticirani softver BIM koji će biti integriran sa glavnim ERP sustavom može udovoljiti zahtjevima tržišta i tako osigurati dugoročni rast tvrtke. Ovim projektom će se proširiti postojeći kapaciteti poduzeća u obavljanju djelatnosti kroz 3 softverska modula integrirana u jedinstveni BIM sustav: modul za arhitekte i arhitektonsko projektiranje, modul za građevinske tehničare, te modul za statičare i građevinske inženjere.

Cilj projekta je povećanje konkurentnosti UPI-2M proširenjem kapaciteta. Provedbom projekta će se nabaviti potrebna informatička oprema, među kojima računala, printeri i ploter, implementirati će se jedinstveni BIM sustav sa pripadajućim licencama koje će integrirati cjelokupne procese projektiranja u poslovanju UPI-2M d.o.o., te će se provesti edukacija i osposobljavanje zaposlenika za rad u novom sustavu.

Kontakt za informacije: info@upi-2m.hr

UPI-2M