Tag: agmar

Agmar

CONTEXT – parcel is situated on the outskirts of the town (SE part), morphologically a quite specific heterogeneous environment. A morphology of single volume building is presented by transformation of forms which unite the logic of existing elements of greenhouse/train/hangar and architectural interpretation of the facilities. Western facade represents the view of the building’s section itself on that very position. Northern and southern facades are perforated by a random pattern of openings, giving two-way lighting to the interior. Night brings the inverse effect, as the luminous projections on the cylinder create a dotted morphology for the mono-volume building. Roof cover is kal-zip steel sheet. Bearing structure is made out of equal prefabricated reinforced concrete arched elements that are shortened at their bottom. Internal office area has bearing composite structure (steel + reinforced concrete).

UPI-2M