GRANUM G

naziv:

GRANUM G, ured

autor:

UPI-2M

status:

izvedeno 2011.

površina:

78 m2

lokacija:

Badalićeva, Zagreb, Hrvatska

publikacije:

D&D magazin – 2012.

GRANUM G:

Stan se nalazi na drugom katu zgrade na zagrebačkoj Trešnjevci. Zgrada datira iz 1974. g. Stan od 78 kvadrata u derutnom stanju trebalo je kompletno preurediti u reprezentativan i funkcionalan poslovni prostor. Trosobni stan se sastojao od dnevnog boravka i 2 manje spavaće sobe, kuhinje, kupaonice, hodnika, toaleta i dvije terase. Orijentacija stana je sjever-jug. Intervencija se sastojala od zamjene trošnih i uništenih podnih obloga, sređivanja zidova i stropova, zamjena instalacija i sanitarija te prozora i vrata. Stan odiše prozračnošću, svjetlom, boje mu daju živost i radni polet Najveću sobu u stanu koja je nastala uklanjanjem pregradnog zida između bivšeg dnevnog boravka i spavaće sobe čini radna soba. Pozadinski zid sobe je bijele boje s decentnim sivim zebrastim uzorkom ispred kojeg su centralno u prostoru smještena dva radna stola. Radni stolovi su okrenuti jedan prema drugom kako bi se olakšala međusobna komunikacija.

Nasuprotni zid prekriva golema bijela polica s „razbacanim“ otvorima različitih veličina, otvorenim ili zatvorenim s vratašcima. Polica je naslonjena na zid obojen u živu, fuksija boju, ujedno i boju vizualnog identiteta tvrtke. U nastavku radne sobe je i lounge kutak s kaučem, sobnom stojećom lampom i tv-om. To je kutak za opuštanje i ležerne razgovore s prijateljima koji često naiđu u ovaj oku i srcu ugodan prostor Iz radne sobe se izlazi na veću terasu koja gleda na unutarnje dvorište zgrade. Svaka prostorija kombinacija je drugačijih boja zidova. Predsoblje je kombinacija bijelih zidova s pokojim jarko, žuto obojanim elementima/stijenom/policom. Zid desno od ulaza poslužio je kao podloga za poruku o vrijednosti/motu firme u obliku printa ‘GaIn’. Vrata ormara iza kojih se sakriva bojler posebno su dizajnirana kao i vrata ostave u kuhinji. Stan ima dvije kupaonice, jednu manju za goste i jednu veću. Veća kupaonica obložena je žarko zelenim pločicama i opremljena modernim sanitarijama. Velika staklena stijena – vrata tuša, koji je u razini poda, čini ovaj maleni prostor prozračnim i većim. Manji toalet je zamišljen u narančastoj boji. Kuhinja je prostor u kojem investitorice često borave i opremljena je svim modernim kuhinjskim elementima uklopljenim u ugradbene bijele elemente visokog sjaja.

U kuhinji dominira zeleni zid na koji pogled pada pri samom ulasku i koji se bojom suprotstavlja sitnim crvenim mozaik pločicama u pozadini glavnog zida s električnim aparatima. Druga spavaća soba pretvorena je u sobu za sastanke s velikom plazmom na zidu, velikim elipsastim stolom, „čipkastim“ stolicama i zidom boje fuksije. Ulazna vrata su velika, moderna klizna staklena stijena, a staklena stijena koja vodi na terasu prostoru daje dojam svježine i prozračnosti. Soba za sastanke daje dojam ozbiljnosti i profesionalnosti, ali stara „Singerica“ u kutu presvučena novim shabby chic ruhom pokazuje dozu opuštenosti i humora.

GRANUM G, UPI-2M
GRANUM G, UPI-2M
GRANUM G, UPI-2M
GRANUM G, UPI-2M
GRANUM G, UPI-2M
GRANUM G, UPI-2M
GRANUM G, UPI-2M
GRANUM G, UPI-2M

SLIČNI PROJEKTI

UPI-2M