REVELIN

naziv:

REVELIN, noćni klub i muzej

autor:

UPI-2M

status:

izvedeno 2010.

površina:

1.400 m2

lokacija:

Dubrovnik

Uređenje prostora „Culture club Revelina“ bio je arhitektonski izazov, budući da je tvrđava Revelin zaštićeni spomenik kulture te se u njen korpus nije smjelo ozbiljnije zadirati. Tijekom godine ovaj prostor se koristi i za različite manifestacije za potrebe grada, pa su se intervencije morale svesti na minimum. Sva oprema interijera je montažno – demontažna, rasklopiva u nekoliko sati. Jedini elementi za koje se predviđa da će stalno ostati u prostoru su šank, te rasvjeta i audio – vizualna oprema. Ulaz u klub smješten je na međuetažu koja je ispunjena dubrovačkim motivima.

Prolaskom pored garderobe kroza svjetlom obojan tunel koji je dizajniran kao uvodni audio-vizulani element i oživljava cijelokupni ulazni prostor, dolazi se u glavnu dvoranu. Šank je zamišljen kao skulptura u prostoru. Dugačak je 30 m i prvi je na oku gostiju. Izlomljenog oblika i grube obrade podsjeća na stijenu koja obuhvaća kamene stupove tvrđave. Oko četiri ostala stupa smješteni su svjetleći pultovi, koji kao konzole strše izvan. Klub ima tri VIP prostora. Prostor VIPa podignut je na demontažni drveni postolje, te je tako odvojen od ostatka gostiju. U dva duboka prozora VIPa postavljeni su madraci za sjedenje, kao separei.

U središnji prostor srednjeg broda Revelina postavljen je kružni separe, naglašen laganom bijelom zavjesom iznad. Zavjesa se može spustiti i tako zatvoriti prostor iz kog se tada vide samo siluete korisnika. Elementi opreme pretežno su u bijeloj, a poneki osvijetljeni i različitim bojama – na taj način ambijentiziraju i intimiziraju prostor. Ovisno o broju korisnika ili o događaju, prostor se može pregraditi dugim laganim zavjesama koje kao da se spuštaju iz svoda.

REVELIN Culture Club, UPI-2M
REVELIN Culture Club, UPI-2M
REVELIN Culture Club, UPI-2M
REVELIN Culture Club, UPI-2M
REVELIN Culture Club, UPI-2M
REVELIN Culture Club, UPI-2M

SLIČNI PROJEKTI

UPI-2M