DARUVAR

naziv:

VETERANSKI CENTAR DARUVAR

klijent:

Ministarstvo branitelja RH

autor:

UPI-2M

status:

natječaj 2016.

površina:

7.060 m2

lokacija:

Daruvar, Hrvatska

Veteranski centar Daruvar:

Parcela predviđena za izgradnju Veteranskog centra smještena je na mirnoj, šumom okruženoj lokaciji, koja je istovremeno vrlo blizu gradskog centra i svakodnevnih društvenih sadržaja. Nenametljiva izgradnja izrasta iz konfiguracije terena i koristi njegove datosti, a prirodni oblik artefakta predstavlja neprekinutu zatečenu vizuru i neposredni okoliš. Namjena unutar građevine raspoređena je na četiri etaže. U etaži prizemlja smještaju se prostori namijenjeni zajedničkom korištenju, dok se na ostale tri etaže pozicioniraju smještajni kapaciteti korisnika.

Atriji u prizemlju ovisno o svojoj poziciji unutar objekta imaju različiti tretman korištenja – svjetlik uz ulazni dio (umirujući učinak prirode i svjetla uz terapijsko-rehabilitacijski dio), ekstenzija unutarnjih sadržaja (boravak, blagovanja i caffe bar) na vanjski prostor… Krov prizemlja postaje unutarnji park oko kojega se obodno nalaze privatne smještajne jedinice korisnika, a preko dva otvorena prolaza u obodu zgrade povezuje se sa zatečenom prirodom. Krovovi međusobno povezani rampama, kao produkt oblikovanja zgrade, projektirani su kao otvorene terase namjenjene različitom režimu korištenja (sport).

veteranski, veteran, daruvar, veterinarski centar daruvar, veterinarski centar, natječaj, upi-2m, arhitektura, javni natječaj, natječajni rad, hrvatska

SLIČNI PROJEKTI

UPI-2M